Meningen med livet.

public.jpeg

Sitter på en båt tillsammans med en leverantör och massa människor från olika världsdelar.

I Berlin, på IFA mässan där jag befinner mig nu, lanseras många nya produkter. Stora investeringar görs för att lyfta fram sitt företag och behålla sina kunder, och förhoppningsvis finna nya kunder .

Alla dessa kämpar som kliver upp tidigt på morgonen för att öppna upp sin monter på dagen, möta alla dessa människor. Fötterna och kroppen skriker av trötthet efter att h stått upp stora delar av dagen. Siffror och mål bollas i luften och du förväntas vara superskärpt.

För många är detta så viktigt, den senaste produkten måste sälja och betala sina kostnader. Människor måste få sin lön och samhället snurrar på. Skatter och avgifter betalas så att skolor och sjukhus som är våra gemensamma kostnader får in av dessa skatter.

Handel är en viktig grundsten i vårt samhälle. Mycket viktigare än vi förstår ibland.

Medan folket på båten dansar och umgås,och kanske får en välförtjänt stund av vila. Då möter jag den nyblivna pappan, endast 32 år gammal ( som min son nästan ) Att lyssna på hans nyfunna värdering av livet efter den lilla dotterns födelse ( endast 8 veckor) Det får mitt modershjärta att värmas lite extra.

Då han passionerat förklarar för mig att meningen med livet är att se sitt barn skratta och gråta. Meningen med livet är att gå hem efter jobbet och älska sin lilla familj. Han som förut bestämde sina mål till att tjäna mycket pengar, vara klädd i kostym, umgås i rätt kretsar., bygga på sin karriär.

och så helt plötsligt förändras allt då han bryter allt och bor under några månader uppe i bergen i Österrike, I tystnaden finner han meningen med livet: Stora frågor börjar att formas i Honom och han förändras.”Vad lämnar vi människor efter oss, vad gör vi med miljön, vilka politiker väljer vi. Vad gör vi med våra relationer ?? ”

Och så föds då hans första barn och lyckan är så påtaglig så han vill bara vara ännu mer varsam. Han berättar lite blygt att han nu har en påse med sig till affären för att inte använda plastpåsar..

Gläds över mötet med denna kille och tänker att det finns HOPP!

Du och jag kan vara sanna människor där vi är. Ta ansvar och förmedla omtanke, ärlighet och sundhet! Då skapar vi tillsammans en bättre värld till de som kommer efter oss.

Oavsett om det är försent med många saker i livet och världen, så låt oss inte ge upp. Det är här och nu det gäller .

Ett stort tack till den fina pappan som gav mig en gnutta hopp ikväll

Annbritt Lindberg